Att bli gravid

Fertilitet

Att bli gravid kan vara en spännande tid. För vissa, bli gravid verkar hända genom att bara prata om det. För andra, bli gravid tar massor av tålamod och kanske lite tur.

Förstå när du är mest fertil kan göra att bli gravid lättare. Det är också viktigt att tänka på enkla göra och inte göra av befruktningen. Till exempel, bibehålla en hälsosam vikt, äta en hälsosam kost och ha sex regelbundet - särskilt nära tiden för ägglossning. Rök inte och dricker alkohol. Naturligtvis, friska spermier, alltför.

Med täta oskyddat sex, de flesta friska par gravida inom ett år. Om du har problem att bli gravid, gå inte det ensam. En fertilitet specialist eller annan vårdgivare kan kanske hjälpa. Ofrivillig barnlöshet drabbar män och kvinnor lika - och behandling är tillgänglig.

Se även

Parental hälsa

Föräldrarnas hälsa är nyckeln till en hälsosam graviditet. Efter allt, friska föräldrar är mer benägna att få friska barn. Börja med föräldrarnas hälsa grunderna, till exempel uppdatering av vacciner, äta hälsosam mat, ta prenatal vitaminer och motionera regelbundet.

Parental hälsa tar på ytterligare betydelse om du har en kronisk sjukdom som kan påverka din graviditet. Arbeta med din vårdgivare för att hantera ditt tillstånd både före och under graviditet. Kom ihåg, ta väl hand om dig själv är det bästa sättet att ta hand om ditt barn.

Att bli gravid. Fertilitet.
Att bli gravid. Fertilitet.

Föräldrarnas vård ingår överväganden om ålder, alltför. Om du är äldre än 35 och hoppas på att bli gravid, förstå frågorna äldre mödrar står inför - och vet vad som krävs för att ha en hälsosam graviditet.

Se även

Graviditet symptom

Om du upplever graviditet symptom, är du förmodligen ivrig att veta om du är faktiskt gravid - om du har försökt bli gravid i månader eller dina symtom graviditet kom som en överraskning.

Tidig graviditet symptom som trötthet, ömma bröst och humörsvängningar indikerar ibland graviditet. I andra fall kan dessa klassiska graviditet symptom vara något annat - till exempel en sjukdom eller i början av din tid. Ofta är det enklaste sättet att veta vad som finns bakom graviditet symptom att ta ett graviditetstest.

Om ditt hem graviditetstest är positivt, boka tid hos din vårdgivare. Du kanske också vill prova en graviditet förfallodagen kalkylator. Om du är gravid, uppskatta din förfallodagen är en viktig del av din mödravård.

Se även