Erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion och diabetes: ta kontroll idag

Erektil dysfunktion är ett vanligt problem för män som har diabetes - men det är inte oundvikligt. Tänk förebyggande strategier, behandlingsalternativ och mer.

Erektil dysfunktion - en oförmåga att få eller behålla en erektion fast nog för sex - är vanligt hos män som har diabetes. Det kan bero på problem som orsakas av dålig långsiktig blodsockerkontroll, vilket skadar nerver och blodkärl. Erektil dysfunktion kan också kopplas till andra gemensamma villkor hos män med diabetes, såsom högt blodtryck och kranskärlssjukdom.

Att ha erektil dysfunktion kan vara en riktig utmaning och kan lämna dig och din partner känsla frustrerad och missmodig. Vidta åtgärder för att klara av erektil dysfunktion - och få ryggen sexliv på rätt spår.

Prata med en expert

Många män är ovilliga att ta upp erektil dysfunktion med sin läkare. Men låt inte förlägenhet hålla dig från att få hjälp. Ett litet samtal kan göra en stor skillnad. Här är vad man ska göra:

 • Berätta för din läkare vad som händer. Din läkare kommer att överväga bakomliggande orsakerna till din erektil dysfunktion, och kan ge dig information om medicinering och andra erektil dysfunktion behandlingar. Ta reda på dina alternativ.
 • Fråga vad du behöver göra för att kontrollera diabetes. Noggrann blodsockerkontroll kan förhindra nerv och blodkärl skador som kan leda till erektil dysfunktion. Fråga din läkare om du tar rätt åtgärder för att hantera din diabetes.
 • Fråga om andra hälsoproblem. Det är vanligt att män med diabetes att ha andra kroniska tillstånd som kan orsaka eller förvärra erektil dysfunktion. Arbeta med din läkare för att se till att du itu med dessa andra hälsoproblem.
 • Kontrollera dina mediciner. Fråga din läkare om du tar några mediciner som kan försämra dina erektionsproblem, t.ex. läkemedel som används för att behandla depression eller högt blodtryck. Göra en förändring till dina mediciner kan hjälpa.
 • Söka rådgivning. Ångest och stress kan förvärra erektil dysfunktion. En psykolog eller annan psykisk hälsa leverantör kan hjälpa dig att hitta sätt att lindra din stress nivå.

Se även

Erektil dysfunktion och diabetes: ta kontroll idag

Tänk på din behandlingsalternativ

Ett antal av erektil dysfunktion behandlingar finns tillgängliga. Fråga din läkare om någon av dessa kan vara ett bra val för dig:

 • Orala läkemedel. Erektil dysfunktion läkemedel inkluderar sildenafil (Viagra, Revatio), tadalafil (Cialis, Adcirca) eller vardenafil (Levitra, Staxyn). Dessa piller kan lindra blodflödet till din penis, vilket gör det lättare att få och behålla en erektion. Kontrollera med din läkare för att se om någon av dessa mediciner är ett säkert val för dig.
 • Andra läkemedel. Om piller är inte ett bra alternativ för dig, kan din läkare rekommendera en liten stolpiller du sätter in spetsen på penis innan sex. En annan möjlighet är medicin du injicerar i basen av din penis. Liksom orala läkemedel, dessa läkemedel öka blodflödet som hjälper dig att få och behålla en erektion.
 • Vakuum-sammandragning enhet. Om mediciner inte är effektiva, kan du prova en penis vakuum-sammandragning enhet. Även kallad en penis pump eller en vakuumpump, är denna enhet ett ihåligt rör du lägger över din penis. Den använder en pump för att dra blod till din penis för att skapa en erektion. Denna hand-eller batteridriven enhet är enkel att använda och har en låg risk för problem. Om ett vakuum-sammandragning enhet är en bra behandling val för dig, kan din läkare rekommendera eller ordinera en specifik modell. På så sätt kan du vara säker på att den är godkänd av Food and Drug Administration, dina behov och är gjord av en ansedd tillverkare. Vakuum-sammandragning enheter tillgängliga i tidningar och annonser kön kanske inte är säker eller effektiv.
 • Penisimplantat. I de fall läkemedel eller en penis pump inte fungerar, kan en kirurgisk penis implantat vara ett alternativ. Halvstyv eller uppblåsbara penisimplantat är en säker och effektiv behandling för många män med erektil dysfunktion.

Gör goda livsstilsval

Underskatta inte skillnaden några förändringar kan göra. Prova dessa metoder för att förbättra erektil dysfunktion och din hälsa:

 • Sluta röka. Tobaksbruk, inklusive rökning, smalnar dina blodkärl, vilket kan leda till eller förvärra erektil dysfunktion. Rökning kan också minska nivåerna av kemiska kväveoxid, som signalerar kroppen att låta blodflödet till din penis. Om du har försökt att sluta på egen hand men kunde inte, ge inte upp - be om hjälp. Det finns ett antal strategier för att hjälpa dig att sluta, inklusive läkemedel.
 • Begränsa hur mycket alkohol du dricker för mycket alkohol -. Mer än två drinkar per dag - kan skada dina blodkärl och förvärra erektil dysfunktion.
 • Sänk din stressnivå. Stress kan minska dina erektioner. För att hålla stressen under kontroll, utvärdera och prioritera dina arbetsuppgifter. Sätt upp realistiska förväntningar för dig själv och be om hjälp när du behöver det. Prova avslappningstekniker såsom meditation eller yoga.
 • Få regelbunden motion. Regelbunden motion kan öka blodflödet, förbättra ditt humör och energinivåer, och minska stress. Om du inte har tränat på ett tag, börja med något enkelt, som en daglig promenad.
 • Bekämpa trötthet. Om du är utvilad, du är mindre benägna att kämpa med erektil dysfunktion. Se till att du inte överdriva och att du får tillräckligt med sömn.

Se även