Fitness

Fitness grunderna

Starta ett träningsprogram kan vara en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa. Trots allt, kan fysisk aktivitet minska risken för kronisk sjukdom, förbättra din balans och koordination, hjälper dig gå ner i vikt - även öka din självkänsla. Och fördelarna är din under med, oavsett ålder, kön eller fysisk förmåga.

Institutionen för hälsa och Human Services rekommenderar att friska vuxna inkluderar aerob träning och styrketräning i sin kondition planer, särskilt:

  • Minst 150 minuters måttlig aerob aktivitet - eller 75 minuter av intensiv aerob aktivitet - en vecka
  • Styrketräning övningar minst två gånger i veckan

Regelbunden motion kan hjälpa dig att kontrollera din vikt, minska risken för hjärtsjukdomar och stärka dina ben och muskler. Men om du inte har tränat en tid och du har hälsoproblem, kanske du vill prata med din läkare innan du börjar en ny träningsrutin.

När du utformar ditt personliga träningsprogram, överväga dina träningsmål. Tänk om din kondition gillar och ogillar, och notera dina personliga hinder till fitness. Sedan överväga praktiska strategier för att hålla ditt träningsprogram på rätt spår.

Starta ett träningsprogram är ett viktigt beslut, men det behöver inte vara en överväldigande ett. Genom att planera noggrant och pacing själv, kan du göra fitness en hälsosam vana som varar en livstid.

Se även

Stretching och flexibilitet

Fitness. Stretching och flexibilitet.
Fitness. Stretching och flexibilitet.

Stretching är en kraftfull del av något träningsprogram. Mest aerobic och styrketräning program orsakar sig dina muskler att dra ihop och böjas. Stretching efter du tränar främjar lika balans. Stretching ökar också flexibiliteten, förbättrar rörelseomfång i lederna och ökar cirkulationen. Stretching kan även främja en bättre hållning och lindra stress.

Som en allmän regel, sträcka när du tränar. Om du inte motionerar regelbundet, kanske du vill sträcka minst tre gånger i veckan för att bibehålla sin flexibilitet. När du sträcker, hålla den mjuk. Andas fritt som du håller varje sträcka. Försök att inte hålla andan. Studsa inte eller hålla en smärtsam stretch. Räkna med att känna spänningen medan du stretching. Om du känner smärta, har du gått för långt.

Se även

Aerob träning

Regelbunden aerob träning kan hjälpa dig att leva längre och friskare. När allt minskar aerob träning hälsorisker, håller överskjutande pounds i schack, stärker ditt hjärta och ökar ditt humör. Friska vuxna bör sträva efter att minst 150 minuters måttlig aerob aktivitet - eller 75 minuter av intensiv aerob aktivitet - en vecka. Det behöver inte vara allt på en gång, dock. Aerob träning kan även ske i 10-minutersintervall. Så vad väntar du på?

För många människor, promenader är ett utmärkt val för aerob träning. I själva verket är promenader en av de mest naturliga former av motion. Det är säkert, det är enkelt - och allt som behövs för att komma igång är ett par bra promenadskor och ett åtagande om att aerob träning i din dagliga rutin.

Visst, det finns mer att aerob träning än promenader. Andra populära val inkluderar simning, cykling och jogging. Aktiviteter såsom dans och hoppa rep räknas också. Var kreativ.

Se även

Styrketräning

Styrketräning kan hjälpa dig att tona dina muskler och förbättra ditt utseende. Med en regelbunden styrketräning program, kan du minska ditt kroppsfett, öka din muskelmassa och bränna kalorier mer effektivt. Ännu bättre, behöver styrketräning inte ta så länge som du kanske tror. För de flesta människor, utfört en uppsättning av styrkeövningar för stora muskelgrupper två till tre gånger i veckan är tillräckligt.

Styrketräning kan göras hemma eller på gymmet. Fria vikter och maskiner vikt är populära styrketräning verktyg, men de är inte de enda alternativen. Du kan göra styrketräning med billigt motstånd slang eller ens din egen kroppsvikt. Med rätt teknik kan du njuta av märkbara förbättringar i din styrka och uthållighet på bara några veckor.

Se även

Sport nutrition

Hur mycket vet du om sport nutrition? Vad - och när - du äter kan påverka din prestation och hur du känner när du tränar. Borsta upp på sport nutrition grunderna kan hjälpa dig göra det mesta av din träning rutin.

Sport nutrition fokuserar ofta på kolhydrater. Till exempel kan idrottare utbildning för uttålighethändelser ladda upp på kolhydrater i dagar innan evenemanget för att stimulera deras utveckling. Protein för muskel reparation och tillväxt är en annan viktig aspekt av sport nutrition.

Naturligtvis går sport nutrition utöver bara vad du äter. När du äter räknas också. För att maximera din träning, samordna dina måltider, snacks och drycker.

Se även