Hälsosamt åldrande

Hälsosamt åldrande: över 50

Hälsosamt åldrande är ett hett ämne för baby boomers överallt. Oavsett om du är orolig för viktökning, sexlust eller kroniska sjukdomar, är nyckeln till ett hälsosamt åldrande en hälsosam livsstil. Att äta en mängd olika hälsosamma livsmedel, öva del kontroll och med fysisk aktivitet i din dagliga rutin kan gå en lång väg mot att främja ett hälsosamt åldrande. Ännu bättre, det är aldrig för sent att göra hälsosamma livsstilsval.

Om ett intresse för hälsosamt åldrande leder dig att tänka på anti-aging behandlingar - såsom restriktiva dieter, kosttillskott eller dyra behandlingar som hävdar att skjuta eller ens vända åldrandet - vara försiktiga. Det finns ingen quick fix för ett hälsosamt åldrande. Vet du vad du ska köpa, och vet hur man ska upptäcka misstänkta system. Ofta lever anti-aging behandlingar inte upp till kraven.

Se även

Friska pension

De flesta vuxna tillbringar år ser fram emot en god pension. Oavsett om du fortfarande planerar din pension eller är du redo att göra förändringar, det finns mycket du kan göra för att säkerställa en sund pensionering.

Börja med att lära vad som väntar när du blir äldre, från förändringar i muskelmassa och sexlust till vision och kardiovaskulär hälsa. När allt dina drömmar för en sund pensionering beror sannolikt på god hälsa. Sedan överväga sätt att upprätthålla en hälsosam pension, från att minska risken för fall och stanna säker bakom ratten för att förbättra ditt minne.

En annan viktig aspekt av friska pensionering är långsiktig vård. Överväga dina alternativ nu - inklusive typ av långvård, liksom hur man betalar för det - för att förhindra förhastade beslut senare.

Se även

Beroende seniorer

För beroende seniorer, kan pågående omsorg ofta ges i hemmet. I själva verket kan rätt typ av hemtjänst för beroende seniorer främjar oberoende och säkerställa högsta möjliga livskvalitet.

Hälsosamt åldrande. Hälsosamt åldrande: över 50.
Hälsosamt åldrande. Hälsosamt åldrande: över 50.

Om du funderar på dina behov när du blir äldre, utforska bredden av tjänster som finns för beroende seniorer. Till exempel kan hemtjänsten ger beroende seniorer med ett utbud av stöd - från sjukvård och sjukgymnastik till kostrådgivning, städning stöd, måltid leverans och service kamratskap.

För att hjälpa dig sortera igenom alternativen för vårdbehövande äldre, ställa de rätta frågorna förskott. Ta reda på om byrån kvalifikationer, vårdkvalitet, kostnader och olika tjänster som tillhandahålls. Ju mer du vet, desto lättare blir att välja den bästa byrå eller vårdgivare för dina behov.

Se även