Konsumenternas hälsa

Konsumenternas hälsa grunderna

Kan du ihåg hur du fick information om hälsa innan Internet? Läkaren var nog din enda trovärdig källa, och det betydde att gå in för ett möte. Idag är Internet är en rik och lättillgänglig källa till information om konsumenternas hälsa - gör det möjligt att vara mer informerade om dina alternativ vård.

Trots detta, navigera i komplexa vårdsystem är ingen lätt uppgift. Att vara en kunnig vård konsument, måste du veta hur man arbetar med läkare, sjuksköterskor, apotekare, försäkringsbolag, sjukhus och andra. Lyckligtvis, fler och fler konsumenter hälsa verktyg finns tillgängliga för att hjälpa dig att göra smarta val. Dra nytta av dessa resurser konsumenternas hälsa och ta ansvar för din hälsa och sjukvård.

Se även

Alternativ medicin

Alternativ medicin innebär metoder som inte är typiska för konventionell medicin och innehåller saker som örter och kosttillskott, meditation, massage och akupunktur. När en alternativ metod används som tillägg till konventionell behandling, det kallas komplement. Evidensbaserade komplementära terapier kombineras oftare med konventionell vård, vilket ger upphov till en ny term "integrativ medicin." Du använder integrativ medicin när du lägger till en kompletterande behandling till en befintlig konventionell behandling.

Även alternativa och komplementära metoder blir allt vanligare, många har inte testats noggrant för säkerhet och effektivitet. Så innan du prova något anses vara alternativ medicin, ta tid att undersöka de risker och fördelar. Din läkare kan vara en bra resurs - och behöver veta om någon alternativ medicin du funderar.

Se även

Mediciner

Mediciner kan vara lifesavers, men de måste användas korrekt. Alla mediciner bär en viss risk, särskilt om de används felaktigt. För att få ut det mesta av dina mediciner och för att hålla dig säker, måste du veta varför en medicin som ordineras för dig, hur du ska ta den och vilka biverkningar den kan vara.

Du måste också vara smart när du använder over-the-counter läkemedel såsom smärtstillande och hosta och förkylning mediciner. Läs etiketten och följ anvisningarna med over-the-counter mediciner precis som du gör med receptbelagda och kära.

Konsumenternas hälsa. Konsumenternas hälsa grunderna.
Konsumenternas hälsa. Konsumenternas hälsa grunderna.

Slutligen se till att din läkare känner till alla de mediciner du tar, inklusive över-the-counter mediciner och eventuella örter eller kosttillskott. På så sätt kan din läkare kontrollera eventuella interaktioner mellan dina mediciner.

Se även