Kvinnors hälsa

Kvinnors hälsa

Vet du de bästa kvinnors hälsorisker? Hjärtsjukdomar, cancer och stroke toppar listan. Även om dessa är allvarliga bekymmer, det finns goda nyheter. Hälsosamma livsstilsval - som att äta en hälsosam kost och inklusive fysisk aktivitet i din dagliga rutin - kan gå en lång väg mot att minska kvinnors hälsorisker.

För vissa kvinnor, toppar brösthälsa listan över kvinnors hälsoproblem. Vad är det bästa sättet att göra en bröst själv-examen? Vad ska du göra om du hittar ett bröst klump? Vad är det bästa sättet att behandla smärta i brösten?

För andra kvinnors hälsoproblem har kosmetisk kirurgi. Och när du blir äldre, din kvinnors hälsoproblem sannolikt kommer att förändras. Kan magen fett leder till hälsoproblem? Är Kegel övningarna verkligen nödvändigt? Få svar på dessa och andra kvinnors frågor hälsa.

Se även

Bröst hälsa

Bröst hälsa börjar med bröst medvetenhet, eller en känsla av vad som är normalt för dina bröst. Att främja bröst hälsa, göra regelbundna bröst själv-examen. Med övning kommer du att upptäcka hur dina bröst varierar i känslighet och konsistens vid olika tidpunkter under menstruationscykeln. Du får också lära dig hur förändringar bröst hälsa under olika skeden i livet.

För många kvinnor, har bröst hälsa oro bröst klumpar, bröstsmärtor eller bröstvårtan. Vet vad som är normalt - och när att rådfråga din läkare. Det är också viktigt att förstå gemensamma screening och diagnostiska tester för bröst-hälsa, till exempel kliniska bröst tentor, mammografi och ultraljud bröst.

Om du funderar på bröstförstoring eller bröstförminskning, förstå den kirurgiska processen - inklusive vem som är en kandidat för operation, vad att förvänta sig från förfarandet och eventuella komplikationer.

Se även

Kvinnors livsstadier

Kvinnors hälsa. Kvinnors hälsa.
Kvinnors hälsa. Kvinnors hälsa.

Kvinnors livsstadier är baserade på den reproduktiva cykeln, som börjar med menstruation och slutar med menopaus.

För att förstå kvinnors livsstadier, börja med biologin. Varje månad ett ägg frigörs från äggstocken under ägglossningen. Den färdas ner i äggledaren, där det kan befruktas av en spermie. Om befruktade implantat det i slemhinnan i livmodern. Om inte, är det ägg och foder skjul under menstruationen. Detta fortsätter tills klimakteriet - den tid då en kvinnas kropp börjar den naturliga övergången till klimakteriet.

Kvinnors livsstadier ofta präglas av specifika tecken och symtom, såsom mensvärk, humörsvängningar, värmevallningar och viktökning. Förstå hur hälsosamma livsstilsval kan hjälpa dig att känna ditt bästa i något skede - och vet när du ska be din läkare för ytterligare förslag.

Se även