Penis pump

Definition

En penis pump är en av ett fåtal behandlingsalternativ för erektil dysfunktion, oförmåga att få eller bibehålla en erektion tillräcklig för sex. En penis pump består av ett plaströr som passar över penis, en hand eller batteridriven pump fäst vid röret, och ett band som passar runt basen av penis när den är upprätt (sammandragning ring). En penis pump kallas ibland en vakuumpump eller ett vakuum sammandragning enhet.

Se även

Varför det är gjort

Erektil dysfunktion är ett vanligt problem, särskilt efter prostata kirurgi och hos äldre män. Orala läkemedel inkluderar sildenafil (Viagra, Revatio), vardenafil (Levitra, Staxyn) och tadalafil (Cialis, Adcirca). Andra erektil dysfunktion behandlingar inkluderar läkemedel förs in genom toppen av din penis i röret inuti som transporterar urin och sperma (urinröret), skott du injicerar i din penis (penis injektioner), och kirurgiskt placerade penisimplantat. En penis pump kan vara ett bra val om dessa behandlingar orsaka biverkningar, fungerar inte eller är inte säkert för dig.

Penispumpar kan vara en bra erektil dysfunktion behandling av flera skäl:

 • Penispumpar är effektiva. Med övning och korrekt användning, kan de flesta män få erektion tillräcklig för sex.
 • Penispumpar utgör en mindre risk än andra behandlingar. Risken för biverkningar eller komplikationer är lägre än det är med någon annan erektil dysfunktion behandling.
 • Den totala kostnaden är lägre. Efter inköpet, använda en penis pump kostar mindre än någon annan erektil dysfunktion behandling.
 • Penispumpar är icke-invasiv. De inte kräver operation, sätter medicin i spetsen på penis eller penis injektioner.
 • Penispumpar kan användas med andra behandlingar. En penis pump kan användas tillsammans med läkemedel eller en penis implantat. För en del män, arbetar en kombination av erektil dysfunktion behandlingar bäst.
 • Använda en penis pump kan hjälpa dig att återfå erektil funktion efter vissa förfaranden. Exempelvis kan använda en penis pump att återställa din förmåga att få en naturlig erektion efter prostata operation eller strålbehandling för prostatacancer.
 • Penis pumpar kan motverka sexuella effekterna av vissa hygienkrav. I vissa män med ett underliggande hälsoproblem, såsom diabetes, kan en penis pump hjälpa återfå eller bibehålla normal sexuell funktion. Om du har Peyronies sjukdom, en sjukdom som orsakar böjda erektioner, använda en penis pump kan hjälpa dig att behålla längden och omkrets på din penis.

Se även

Risker

Även penis pumpar är säkra för de flesta män, det finns vissa potentiella risker:

 • Du är på en ökad risk för blödning om du tar blodförtunnande läkemedel - Exempel warfarin (Waran), klopidogrel (Plavix) och några over-the-counter smärtstillande såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen (Alvedon, Motrin, andra), eller naproxen.
 • En penis pump kan inte vara säker om du har sicklecellanemi eller annan blodsjukdom som gör dig mottaglig för blodpropp eller blödning.

Berätta för din läkare om alla dina hälsotillstånd och eventuella mediciner du tar, inklusive växtbaserade kosttillskott. Detta kommer att bidra till att förhindra potentiella problem.

Biverkningar
Biverkningar av att använda en penis pump kan inkludera:

 • Pinpoint-stora röda prickar orsakade av blödning under ytan av huden på penis (petekier).
 • Domningar, kyla eller blåaktig-färgad hud när förträngning bandet är på plats.
 • Smärta eller blåmärken. Att veta hur man använder penis pump på rätt sätt kan hjälpa dig att undvika skador på din penis.
 • Känsla av instängd sperma. Fångas när du får utlösning eller utlösning kan vara smärtsamt Du kanske känner din sperma. Vissa tillverkare gör sammandragning ringar med ett litet utklipp som kan hjälpa till med detta.

Penispumpar har några andra möjliga nackdelar:

 • Onaturligt-känsla erektioner. Penispumpar kan orsaka en erektion som inte känns naturligt eller spontant. Du kan ha en brist på fasthet vid basen av penis, vilket kan låta penis att rotera eller svänga mer än det skulle med en naturlig erektion.
 • Tafatthet. Användning av en penis pump kräver tålamod och förståelse från både dig och din partner. Det kan ta lite tid att bli bekväm med enheten.
 • Manuell samordning krävs. Penispumpar kräver användning av händer och fingrar för att fungera, vilket kan vara ett problem för vissa män eller deras partner.
 • Du kan behöva raka sig. Du kanske måste raka ditt könshår vid basen av din penis så att pumpen kan få en bra tätning.

Se även

Hur du förbereder

När du ser din läkare om erektil dysfunktion, vara beredd att svara på ett antal frågor om din hälsa och dina symtom. I vissa fall har erektil dysfunktion en bakomliggande orsak som kan behandlas. Beroende på ditt tillstånd, kan du behöva träffa en läkare som är specialiserad på behandling av urin-och könsorganen (urolog).

För att avgöra om en penis pump är ett bra behandlingsalternativ för dig, kan din läkare be om:

 • Eventuella sjukdomar du har eller har haft i det förflutna.
 • Eventuella skador eller operationer du har haft, speciellt de som involverar din penis, testiklar eller prostata.
 • Vilka mediciner du tar, inklusive växtbaserade kosttillskott.
 • Vilken erektil dysfunktion behandlingar du har provat och hur väl de fungerade.

Din läkare kommer sannolikt att göra en fysisk undersökning, som normalt omfattar kontroll av ditt könsorgan och känna pulsen i artärerna i olika delar av kroppen (perifera artärer). Läkaren kan göra en digital rektal undersökning (DRE) för att kontrollera din prostatakörteln. Under en digital rektal examen, kommer din läkare att sätta in försiktigt ett oljat, handskar finger i ändtarmen för att känna ytan av prostata.

Om orsaken till din erektil dysfunktion är redan känd när du ser din läkare, kan din tid vara mindre engagerade.

Välja en penis pump
Vissa penis pumpar finns tillgängliga utan recept, men tala med din läkare innan du köper en. Din läkare kan rekommendera eller föreskriva en specifik modell. På så sätt kan du vara säker på att det passar dina behov och att den är gjord av en ansedd tillverkare. Penispumpar tillgängliga på nätet, i tidningar och annonser kön kanske inte är säker eller effektiv. Kontrollera vilken modell av penis pump du använder har en vakuumbegränsare, som håller trycket blir för högt och såra din penis.

Penis pumpar för penisförstoring
Många annonser i tidningar och på internet marknaden penis pumpar med påståendet att de kan användas för att öka storleken på penis, men det finns inga bevis för att de fungerar för detta ändamål. I vissa fall använder en penis pump kan hjälpa din penis behålla sin naturliga storlek och form efter operation eller om du har Peyronies sjukdom. Men försöker använda en penis pump speciellt för att förstora penis kan orsaka personskador.

Se även

Vad du kan förvänta dig

Använda en penis pump kräver några enkla steg:

 1. Till att börja placera dig plaströret över din penis.
 2. Du använder sedan en handpump eller elektrisk pump fäst vid röret för att skapa ett vakuum inuti röret och dra blod i penis.
 3. När du har en erektion, glida dig en ring gummi sammandragning runt basen av din penis. Detta hjälper dig att behålla erektionen genom att hålla blod inne i penis.
 4. När man sedan vakuumanordningen.
 5. Den erektion varar normalt tillräckligt länge för att ha sex.

Det kommer förmodligen att ta ungefär två till tre minuter för att få en erektion när du är van att använda enheten. Låt inte spänningen ringen på plats i mer än 30 minuter - strypa blodflödet för länge kan skada din penis.

Se även

Resultat

Använda en penis pump kommer inte att bota erektil dysfunktion, men det kan skapa en erektion fast nog för dig att ha samlag. Du kan behöva kombinera användningen av en penis pump med andra behandlingar, såsom att ta erektil dysfunktion läkemedel.

Se även