Sexuell hälsa

Penis-utvidgningen produkter: fungerar de?

Frestas av produkter som hävdar att öka penis storlek? få fakta om vad som väntar från manliga tillbehör piller, pumpar, övningar och operationer.

Penis-utvidgningen produkter och rutiner är inte svårt att hitta. Mäns tidningar, radioprogram och Internet är fulla av annonser för pumpar, piller, vikter, övningar och även operationer som hävdar att öka längden och bredden på din penis.

Men det finns väldigt lite vetenskapligt stöd för alla icke-kirurgiska metoder för att förstora penis. Och ingen ansedd medicinsk organisation stöder penis operation av rent kosmetiska skäl. De flesta av de tekniker som annonseras du ser är ineffektiva, och vissa kan skada din penis. Så tänk två gånger innan du provar någon av dem.

Penis storlek: vad som är normalt, är det inte?

Rädslan att din penis är för liten eller för litet för att tillfredsställa din partner under sex är en vanlig rädsla. Men ett antal studier har visat att de flesta män som tror att deras penisar är för små faktiskt har normalstora penisar. Likaså studier tyder än många män har en överdriven uppfattning om vad som utgör "normal" penis storlek. Tänk på att:

  • Den genomsnittliga penis mäter någonstans mellan 3 och 5 inches (eller ca 8 och 13 år centimeter) när de inte upprätt, och mellan 5 och 7 inches (13 och 18 centimeter) när upprätt.
  • En penis anses onormalt liten om den mäter mindre än 3 inches (eller cirka 7 centimeter) när upprätt, ett tillstånd som kallas micropenis.

Hur partner penisstorlek

De populära medier och annonsörer skulle få er att tro att din partner bryr sig djupt om penisstorlek. Frågan om attraktion är komplex, men många studier tyder på att penis storlek är mycket lägre på listan över prioriteringar för kvinnor än sådana frågor som en människas personlighet. Tyvärr, det finns lite forskning om homosexuella mäns uppfattningar om sina partners penis storlek. Men tänk på att förstå din partners behov och önskemål är mer sannolikt att förbättra din sexuella relation än att försöka ändra storleken på din penis.

Tror inte hypen

Företag erbjuder många olika typer av icke-kirurgisk penis-utvidgningen behandlingar, och ofta främja dem med allvarliga proffsiga annonser som innehåller påskrifter från "vetenskapliga" forskare. Men om du tittar noga, ser du att påståenden om säkerhet och effektivitet inte har visat sig vara så, marknadsförare förlitar sig på vittnesmål, skeva data och tvivelaktiga före-och-efter bilder.

Vid närmare inspektion av så kallade sexuella förbättring tillskott, kan du märka en mening såsom "Dessa uttalanden har inte utvärderats av Food and Drug Administration (FDA)." I själva verket behöver tillverkarna inte att bevisa till FDA för säkerhet eller effektivitet innan kosttillskott på marknaden.

Penis-utvidgningen produkter

Mest annonserade penis-utvidgningen metoder är ineffektiva, och vissa kan orsaka permanenta skador på din penis. Här är några av de mest främjas produkter och tekniker:

  • Piller och krämer. Dessa innehåller vanligtvis vitaminer, mineraler, örter eller hormoner som hävdar att förstora penis. Ingen av dessa produkter har visat sig fungera, och vissa kan vara skadligt.
  • Vakuumpumpar. Eftersom pumpar dra blod i penis och göra den sväller, de är ibland används för behandling av erektil dysfunktion. Använda en penis pump oftare och under längre tid än normalt för erektil dysfunktion kan skada elastisk vävnad i penis, vilket leder till mindre fasta erektioner. Med hjälp av en vakuumpump kan skapa en illusion av en större penis, men resultaten är inte permanent.
  • Övningar. Ibland kallas jelqing, dessa övningar använder en hand-over-handrörelser för att pressa blodet från basen till ollonet. Även om denna teknik verkar säkrare än andra metoder, kan det leda till ärrbildning, smärta och missbildningar. Det finns inga vetenskapliga studier som tyder på denna teknik är effektiva för att öka penisstorlek.
  • Stretching. Stretching består av bifoga en bår eller Extender-enhet till penis. Dessa enheter utövar dragkraft på penis. Några mindre studier har rapporterat ökningar av en halv tum till nästan en tum (ca 1 till 2 cm) i längd med dessa enheter. Men studierna inte är av hög kvalitet och mer rigorös forskning behövs innan denna teknik kan betraktas som säkra och effektiva.

Se även

Penis-utvidgningen produkter: fungerar de?

Kirurgi är riskabelt och kan inte arbeta

Studier har visat att majoriteten av män som genomgår penis utvidgningen kirurgi inte är nöjd med resultatet. I bästa fall kan operation lägga en halv tum (1 cm) till längden på den slapp penis. I värsta fall kan operation leda till komplikationer som infektioner, ärrbildning och förlust av känsel eller funktion.

Kirurgiska metoder för penis utvidgningen - inte för kosmetisk användning

Behovet av penis-utvidgningen kirurgi är sällsynta. Kirurgi är vanligtvis reserverad för män vars penis inte fungerar normalt på grund av en defekt eller skada.

Även kosmetisk penisförstoring erbjuds av vissa kirurger, det är kontroversiellt och anses av många vara onödiga och potentiellt skadliga. Några olika tekniker används för att förlänga en penis. Alla av dem bör vara experimentell. Det finns inte tillräckligt många studier av penis-utvidgningen kirurgi för att ge en korrekt bild av risker och fördelar.

Den mest använda kirurgiskt ingrepp för att förlänga penis involverar avskilja uppskjutande ligament som fäster penis till blygdbenet och flytta hud från buken till penisskaftet. När detta ligament skärs visas penis längre eftersom mer av det hänger ner. Men klippa uppskjutande ligament kan orsaka en erigerad penis för att vara instabil. Skära uppskjutande ligament är ibland kombineras med andra förfaranden, såsom att ta bort överflödigt fett över blygdbenet.

Ett förfarande för att göra penis involverar tjockare tar fett från en köttiga delen av kroppen och injicera den i penisskaftet. Resultaten är ofta nedslående, emellertid, eftersom mycket av det injicerade fettet resorberas av kroppen. Detta kan leda till krökning eller asymmetri av penis. En annan teknik för att öka bredden ympning vävnad på axeln av penis.

Inget av dessa förfaranden har visat sig vara säkra och effektiva.

Några saker som faktiskt kan hjälpa

Även om det inte finns någon garanterad säkert och effektivt sätt att förstora din penis, finns det några saker du kan göra om du är orolig för din penisstorlek.

  • Kommunicera med din partner. Det kan vara svårt att bryta gamla vanor eller att diskutera sexuella preferenser med din partner. Men du ska vara glad att du gjorde - och du kan bli förvånad över den gnista det sätter tillbaka i ditt sexliv.
  • Kom i form och gå ner i magen fett. Om du är överviktig och har en "beer gut," du kanske ser ut som om du har en kortare penis än vad du faktiskt gör. Regelbunden motion kan göra stor skillnad. Bättre fysisk conditioning får inte bara få dig att se bättre, men kan också ge dig mer styrka och uthållighet under sex.
  • Trimma din könshår. Mycket könshår runt basen av din penis kan göra din penis ser kortare. Trimning kan göra din penis ser större. Det kan också öka känsligheten runt basen av din penis.
  • Tala med din läkare eller en kurator. Känsla olycklig om storleken på din penis är ett vanligt problem. En certifierad kurator, psykolog, psykiater eller din husläkare kan hjälpa. Många män känner sig bättre med försäkran om att de är "normala" eller med råd om hur man bättre kan tillfredsställa sin partner utan att ta till kosmetisk penisförstoring.

Kärnpunkten

Många män tror att de har en liten penis och att öka storleken på sin penis kommer att göra dem en bättre älskare eller göra dem mer attraktiva. Men chanserna är din penis ligger inom det normala storleksintervall. Även om din penis är mindre än genomsnittet, får det ingen roll så mycket som du trodde. Innan du tar till tidskrävande, dyra eller farliga tekniker som kommer att vara minimalt effektiva i bästa fall överväga andra alternativ.

Den mest effektiva lösningen kan vara så enkelt som att prata med din partner eller komma i form. Om dessa åtgärder inte hjälper, försök att prata med en professionell rådgivare om din oro.

Se även