Spädbarn och barn hälsa

Barn simning: håll hälsorisker i schack

Ditt barn kanske älskar att simma, men det är alltid en bra idé för honom eller henne att vara i vattnet? Följ dessa året runt tips för barnens simning.

Är det OK för din blöja-klädda barn att plaska i den lokala poolen? Kan ditt barn bär säkert en gjuten eller rör örat i vattnet? Kan bakterier lurar i poolen eller sjön gör ditt barn sjuka? Innan du hjälpa ditt barn suit up - eller besluta att hoppa i vattnet helt och hållet - här är några praktiska tips för barnens simning från Jay Hoecker, MD, Emeritus pediatrik specialist på universitetet, Rochester, Minn

Kan spädbarn eller småbarn bära blöjor i vattnet?

Olika typer av blöjor är konstruerade för undervattensbruk. De är vattenavvisande och sitter stadigt runt barnets lår och midja, men de är inte vattentäta. Om ditt barn har en avföring i vattnet, kan avföring undkomma blöjan. En smutsig blöja kan innehålla diarré-orsaka bakterier, inklusive parasiten Cryptosporidium - som kan förorena poolvattnet eller andra områden simning. I övrigt friska människor, orsakar en cryptosporidium infektion magbesvär och diarré. Konsekvenserna kan vara svårare för människor som har svaga immunsystem.

Urin i vattnet är mindre riskfyllt än avföring, men det är svårt att separera de två när barnen bära blöjor. Om du väljer att låta ditt barn att simma i en blöja, ta regelbundna pauser för att byta blöja eller använda toaletten. Låt inte simma om ditt barn har diarré. Dessutom bör barn i blöjor inte använda badtunnor eller spa.

Är det riskabelt för barn att svälja poolvattnet?

Ditt barn är skyldig att ta några klunkar poolvattnet vid ett eller annat tillfälle, speciellt när först lära sig simma. Lite förtäring poolvattnet normalt inte anledning till oro, men för mycket poolvattnet kan leda till sjukdom. Låt inte ditt barn att dricka poolvattnet, och uppmuntra ditt barn att spotta ut något vatten som kommer i hans eller hennes mun.

Kan barn som har avgjutningar bada?

Det beror på vilken typ av rösterna:

  • Gips. Om ditt barn har ett gips över tyg omslag, måste han eller hon stanna upp ur vattnet. Att försöka skydda ett gipsförband med plastpåsar i allmänhet inte är effektiv.
  • . Glasfiber gjutna Om ditt barn har en glasfiber cast som är fodrad med ett vattenavvisande liner, är det oftast OK att simma - så länge du har läkarens OK. Efter simning, är det viktigt att noggrant skölja insidan av rösterna med rent vatten. Generellt kan du låta den gjutna lufttorka.

Kan barn simma om de har örat rör?

Om ditt barn har örat rör - små cylindrar placerade genom trumhinnan för att dränera vätska och släpper in luft i mellanörat - fråga sin läkare om hörselskydd för simning. Vissa läkare rekommenderar att barn som har örat rör bära öronproppar eller mössor simning medan du simmar för att hindra bakterier från att komma in i mellanörat. Dock får rutinmässig användning av öronproppar endast behövs när barnen dyka eller simma i obehandlat vatten, såsom sjöar och floder.

Vad är det bästa sättet att förhindra simmare öra?

Simmare öra är en infektion som är ofta behandlas med receptbelagda örondroppar.

För att förhindra simmare öra:

  • Uppmuntra ditt barn att bära öronproppar när du simmar
  • Torka ditt barns öron med en handduk eller hårtork på en låg inställning efter simning
  • Använd isopropylalkohol-baserade eardrops - eller en 1-till-1-blandning av isopropylalkohol och vinäger, så länge ditt barn inte har örat rör - för att rensa vattnet från ditt barns öra.

Använd inte bomullspinnar i ditt barns öron, vilket kan repa hörselgången och skapa en potentiell plats för infektion.

Se även

Barn simning: håll hälsorisker i schack

Vad sägs om röda ögon efter bad?

Exponering för klor kan lämna ditt barn med röda eller svullna ögon. Att lindra obehag och minska rodnad efter bad, skölj ditt barns ögon med en steril ögondusch eller en artificiell tårar lösning. För att förhindra röda eller svullna ögon, uppmuntra ditt barn att bära skyddsglasögon när du simmar.

Vad är den bästa åldern att börja simlektioner?

Många barn lär sig att cykla och att simma på egen hand vid samma ålder - ofta på sommaren innan dagis. Den europeiska Academy of Pediatrics stöder simlektioner för de flesta barn i åldern 4 år och äldre. Om du väljer att registrera ett barn yngre än 4 i ett bad program, välj en som inte kräver att placera sitt huvud under vattnet. Detta kommer att begränsa mängden vatten ditt barn kan svälja.

Kan barnen simma när de är sjuka eller har skärsår och skrubbsår?

Spädbarn och barn hälsa. Barn simning: håll hälsorisker i schack.
Spädbarn och barn hälsa. Barn simning: håll hälsorisker i schack.

Det är bra för barn som har förkylningar eller andra mindre sjukdomar att simma, så länge de känner sig tillräckligt bra för att göra det. Likaså är det OK för barn att simma med skär-och skrubbsår - så länge såren inte blöder.

Vad sägs om att simma efter att ha ätit?

Det är OK att bada direkt efter en lättare måltid eller snacks. Om ditt barn känner sig slö efter att ha ätit en tung måltid, men uppmuntra honom eller henne att ta en paus innan simning.

Är badtunnor säkra för barn?

Barnen kan snabbt bli överhettad i en badtunna eller spa. Om du låter ditt barn använda en badtunna eller spa, hålla besöket kort - och låt inte ditt barn att sätta hans eller hennes huvud under vattnet. Detta kan öka risken för öroninfektioner. Mycket värre, långt hår kan fastna i ett oskyddat badtunna galler och orsaka drunkning. Kom också ihåg, bör att barn i blöjor inte använda en badtunna eller spa.

Se även