Stresshantering

Stress grunderna

Stress är en normal psykologisk och fysisk reaktion på de ständigt ökande kraven från livet. Undersökningar visar att de flesta européer upplever utmaningar med spänning någon gång under året. När man ser på orsakerna till stress, kom ihåg att din hjärna kommer fastprogrammerade med ett larmsystem för att skydda dig. När din hjärna uppfattar ett hot, signalerar den din kropp att släppa en explosion av hormoner för att stimulera din förmåga till ett svar. Detta har kallats "kamp-eller-flygning" svar. När hotet är borta, är din kropp avsedd att återgå till ett normalt avslappnat tillstånd. Tyvärr innebär det nonstop stressen i det moderna livet som ditt larmsystem sällan stängs av.

Därför stresshantering är så viktigt. Stresshantering ger dig en rad verktyg för att återställa ditt larmsystem. Utan stresshantering, alltför ofta din kropp är alltid i högsta beredskap. Över tiden, höga stressnivåer leda till allvarliga hälsoproblem. Vänta inte tills stress har en negativ inverkan på din hälsa, relationer eller livskvalitet. Börja öva en rad tekniker stresshantering idag.

Se även

Stresslindrare

Vet du någon som inte är ibland stressad dessa dagar? Takten i det moderna livet gör stresshantering en nödvändig färdighet för alla. Många människor jonglera flera ansvarsområden, arbete, hemliv, omvårdnad och relationer. Att lära sig att identifiera problem och implementera lösningar är nyckeln till framgångsrik stressreducering.

Det första steget i en framgångsrik stress är att besluta att göra en förändring i hur du hanterar stress. Nästa steg är att identifiera din stress utlöser. Några orsaker till stress är uppenbara - jobb trycket, relationsproblem eller ekonomiska svårigheter. Men dagliga problem och krav, såsom pendling, ordna dagvård eller blir överbokad på jobbet, kan också bidra till att din stress nivå. Positiva händelser kan också vara stressande. Om du gifte, börjat ett nytt jobb och köpte ett nytt hus i samma år, kan du ha en hög stressnivå. Även negativa händelser i allmänhet är mer stressande, vara säker på att även bedöma positiva förändringar i ditt liv.

När du har identifierat din stress utlöser, kan du börja tänka på strategier för att hantera dem. Ibland kan lösningen vara så enkelt som att stänga av TV: n när kvällsnyheterna är alltför smärtsamt. Eller, när du inte kan undvika en stressande situation, försök brainstorming sätt att minska irritation faktorn. Och tycker inte att du måste räkna ut allt på egen hand. Sök hjälp och stöd från familj och vänner. Du kanske vill fråga dem vad stress-relief tekniker har fungerat bra för dem. Och många människor dra nytta av daglig praxis av tekniker stresshantering, såsom mindfulness, tai chi, yoga, meditation eller vara i naturen.

Stress kommer inte försvinna från ditt liv. Och stresshantering är inte en övernattning botemedel. Men med övning kan du lära dig att hantera din stress nivå och öka din förmåga att klara av livets utmaningar.

Se även

Avslappningstekniker

Stresshantering. Avslappningstekniker.
Stresshantering. Avslappningstekniker.

Avkoppling tekniker är en viktig del av stresshantering. Om du är en högpresterande, kan du sätta avkoppling lite på din prioriteringslista. Inte shortchange inte själv. Det finns aktiva sätt att uppnå avslappning. Avslappning är ovärderligt för att bibehålla din hälsa och välbefinnande, och reparera den vägtull att stress tar på ditt sinne och kropp.

Nästan alla kan dra nytta av att lära sig avslappningstekniker. Avslappningsövningar hjälpa till att bromsa din andning och fokusera din uppmärksamhet på här och nu. Begreppet njuter nu vi lever i, snarare än att vara orolig för vad som kan hända i framtiden. Vanliga avslappningsövningar inkluderar meditation, mindfulness, tai chi och yoga. För en mer aktiv hållning, kan promenader utomhus eller delta i en sport sportaktivitet vara avkopplande.

Det spelar ingen roll vilken avslappningsteknik du väljer. Det viktiga är att du väljer en teknik som fungerar för dig och att du tränar uppnå avslappning regelbundet.

Se även