Torr orgasm

Definition

Torr orgasm uppstår när en man når sexuell klimax men inte släppa (ejakulat) sperma - den vätska som transporterar spermier ur penis - eller släpper väldigt lite sperma.

Torr orgasm är oftast inte skadligt, men det kan störa en människas förmåga att skaffa barn.

Orsaker

Hos yngre män, kan torr orgasm uppstå efter upprepade orgasmer. Det är en tillfällig brist på sperma, kommer så lite eller ingenting av penis. Detta är inte en orsak till oro, och generellt förbättras efter några timmars vila.

I vissa fall av torr orgasm, går sperma i urinblåsan i stället för ut genom penis vid sexuell klimax. Detta är känt som retrograd ejakulation och är oftast en konsekvens av medicinska förfaranden, särskilt prostata kirurgi. Det kan också orsakas av vissa mediciner och hälsotillstånd.

I andra fall av torr orgasm, producerar män inte tillräckligt med sperma att ejakulera på grund av genetiska avvikelser i det reproduktiva systemet.

Bakomliggande orsaker till torr orgasm inkluderar:

Orsaker som visas här är vanligen associerat med detta symptom. Arbeta med din läkare eller annan sjukvårdspersonal för en riktig diagnos.

När ska en läkare

I de flesta fall är torr orgasm inte skadligt. Men prata med din läkare om det är säkert ditt tillstånd inte orsakas av ett underliggande problem som behöver åtgärdas. Om du har torra orgasmer och försöker skaffa barn, kan du behöva behandling för att få din partner gravid.