Tween och tonåring hälsa

Tween och tonåring hälsa

Fitness och näringslära är hörnstenarna i interpoleringen och tonåring hälsa. De vanor ditt barn utvecklar för att främja interpoleringen och tonåring hälsa kan hålla en livstid.

Om ditt barn är fysiskt aktiv, uppmuntra honom eller henne att hålla upp den. Om ditt barn inte är intresserade av organiserad idrott, föreslå andra alternativ. Du kan också främja tween och teen hälsa genom att uppmuntra ditt barn att äta hälsosam mat. Erbjuder olika hälsosamma livsmedel hemma, prata om partiet kontroll, och uppmuntra ditt barn att göra bra val när han eller hon äter med vänner. När allt, vad händer borta från hemmet har en direkt inverkan på tween och teen hälsa.

Dela eventuella problem du kan ha om tween och teen hälsa med ditt barns läkare.

Se även

Tween hälsa

Under de lan åren, kanske familjens dynamik förändras när ditt barn växer och utvecklas. Tween hälsofrågor kan vara allt från puberteten till mobbning och missbruk.

Tween och tonåring hälsa. Tween och tonåring hälsa.
Tween och tonåring hälsa. Tween och tonåring hälsa.

För flickor är menstruation en primär tween hälsoproblem. Att tala om menstruation kan vara pinsamt för både dig och ditt lan - men det är viktigt. Överväga olika sätt att närma sig denna lan hälso-ämne.

Drogmissbruk är en annan möjlig mellan hälsoproblem. Prata med ditt lan om farorna med inhalationsmedel, alkohol och andra droger. Var uppmärksam på varningssignaler, och vara beredd att vidta åtgärder om det behövs.

Kom ihåg, är din roll att hjälpa ditt lan lära sig att göra hälsosamma val för en livstid. Rådgör med din lan läkare med eventuella frågor du kan ha om tween hälsa.

Se även

Teen hälsa

Oron tonåring hälsa fokuserar typiskt på livsstilsfrågor - såsom viktkontroll, sömn, rökning och kön.

Teenage fetma är ett farligt - och växande - teen hälsoproblem. Även om det finns ingen mirakelmedicin för tonåring viktminskning, det finns massor du kan göra för att hjälpa. Snacka om teen-vänliga metoder, till exempel att titta på portionsstorlekar och låta enstaka behandlar.

Sex är en annan primär tonåring hälsoproblem. Din tonåring behöver korrekt information om sex och tonåring hälsa. Men det är lika viktigt att prata om känslor, attityder och värderingar. Genom att prata öppet och ärligt, kan du hjälpa din tonåring dyka in i ett sexuellt ansvarig vuxen.

Om din tonåring hälsoproblem inkluderar rökning, överväga olika sätt att hjälpa din tonåring motstå att första blosset - samt praktiska strategier för att stoppa teen rökning.

Se även