Vårdgivare

Åldrande föräldrar

Vuxna barn fungerar ofta som vårdgivare för åldrande föräldrar. Är du redo för rollen?

Vårdgivare. Alzheimers caregiver.
Vårdgivare. Alzheimers caregiver.

Vårdgivare måste övervaka hälsa och självständighet för sina åldrande föräldrar. Börja med att utvärdera situationen från en vårdgivare perspektiv. Är dina föräldrar trygga i sitt hem? Hur väl är dina föräldrar att ta hand om sig själva? Hur är dina föräldrars sprit? Är dina föräldrar har svårt att ta sig runt? Prata med dina föräldrar om du har några frågor om sin hälsa eller säkerhet.

Vårdgivare måste också vara beredd på en nödsituation. Sammanställ en lista över dina föräldrars läkare, allergier, mediciner, operationer, försäkringar information och andra viktiga detaljer. Diskutera långvård, levande testamenten och direktiven förskott.

Vårdpersonal inför många utmaningar. Om det behövs, söka hjälp från andra familjemedlemmar eller lokala sociala myndigheter tjänst.

Se även

Alzheimers caregiver

De fysiska och känslomässiga krav inför en Alzheimers vårdgivare är skrämmande. Att vara en Alzheimers vårdgivare kan ta mer styrka och tålamod än du någonsin trott. Oavsett om du har varit en Alzheimers vårdgivare för år eller om du bara lära sig att hantera sjukdomen, ser till vänner, familj och samhälle resurser för stöd.

När du tar hand om din älskade, överväga praktiska strategier för att kommunicera med din älskade och hålla din älskade säker. Samtidigt förstår att utmaningarna för en Alzheimers vårdgivare multiplicera som uttjänta metoder. Överväga olika sätt att förbereda sig för de svåra val framöver.

Som en Alzheimers vårdgivare, är det också viktigt att komma ihåg dina egna behov. Be om hjälp när du behöver det, och uppmärksamma varningssignaler om vårdgivare stress.

Se även