Viktminskning

Viktminskning Grunderna

Din vikt är en balansgång, och kalorier är en del av ekvationen. Modefluga kostvanor kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att göra pounds avhopp. Men när det kommer till viktminskning, är det kalorier som räknas. Viktminskning handlar om att bränna mer kalorier som du tar i. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka brända kalorier genom fysisk aktivitet.

När du förstår att ekvationen, du är redo att ställa din viktminskning mål och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg, du behöver inte göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för stöd. Också, planera Smart: Förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga smärre bakslag.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, kan din läkare föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I det här fallet, kommer du och din läkare måste grundligt diskutera de potentiella fördelar och eventuella risker.

Men glöm inte den nedersta raden: Nyckeln till framgångsrik viktminskning är ett åtagande att göra permanenta förändringar i din kost och motionsvanor.

Se även

Kost planer

När det kommer till viktminskning, det finns ingen brist på kost planer. Kontrollera alla tidningsställ, och du är skyldig att se de senaste och bästa kost planer. Men hur vet man om en diet plan som passar dina behov och livsstil? Fråga dig själv dessa frågor om någon diet plan du funderar:

  • Omfattas olika livsmedel från de stora grupperna av livsmedel: frukt, grönsaker, spannmål, magra mejeriprodukter, magert proteinkällor, nötter och frön?
  • Är det inkluderar mat du gillar och att du skulle njuta av att äta för en livstid - inte bara under flera veckor eller månader?
  • Kan du lätt hitta dessa livsmedel i din lokala affär?
  • Kommer du att kunna äta dina favoriträtter, eller ännu bättre, alla livsmedel?
  • Passar det din livsstil och budget?
  • Omfattas rätt mängder näringsämnen och kalorier för att hjälpa dig gå ner i vikt på ett säkert och effektivt sätt?
  • Är regelbunden fysisk aktivitet en del av planen?

Om svaret på någon av dessa frågor är nej, fortsätta leta. Det finns bättre kost planer ute för dig.

Se även

diet

Trött på misslyckade modefluga kostvanor? Kanske är det dags för en förändring. Kosten är en annan metod för viktminskning. Först diet baserad på faktisk forskning och klinisk erfarenhet. Vidare erkänner kost som framgångsrik, långsiktig viktkontroll behöver fokusera på mer än den mat du äter och pounds du förlorar. Det måste fokusera på din hälsa. Kosten hjälper dig forma din kropp och din livsstil genom att anta sunda vanor och bryta ohälsosamma sådana.

Se även

Kost och motion

Hur kan du gå ner i vikt? Med diet och motion. Nyckeln till framgångsrik viktminskning är att utveckla sunda kost-och motionsvanor. Du kanske inte gillar dessa ord - kost och motion. Bli inte hängas upp på orden. Diet betyder bara att äta sunt, lägre kaloriinnehåll måltider. Motion innebär att vara mer aktiv.

Även om människor ofta fokuserar på diet när de försöker gå ner i vikt, vara aktiv också är en viktig komponent i ett viktminskningsprogram. När du är aktiv, använder kroppen energi (kalorier) för att arbeta, bidra till att bränna de kalorier du tar in med mat du äter.

Städa huset, bädda sängen, shopping, är slåtter-och trädgårdsskötsel alla former av fysisk aktivitet. Motion, å andra sidan, är en strukturerad och repetitiv form av fysisk aktivitet som du gör på en regelbunden basis.

Viktminskning. Bantningspiller, kosttillskott och kirurgi.
Viktminskning. Bantningspiller, kosttillskott och kirurgi.

Oavsett vilken aktivitet du väljer, gör det regelbundet. Sikta på minst 150 minuter per vecka med måttlig fysisk aktivitet eller 75 minuter per vecka av intensiv aerob aktivitet - företrädesvis spridas över hela veckan. Tänk på att du kan behöva mer fysisk aktivitet för att gå ner i vikt.

Se även

Bantningspiller, kosttillskott och kirurgi

Bantningspiller och kirurgi kan hjälpa till med viktminskning - i kombination med en hälsosam kost och fysisk aktivitet. Men bantningspiller är inte för alla. Inte heller är kirurgi. Faktum är att många läkare anser dem bara om du har vikt hälsoproblem.

Om du är i den gruppen, du och din läkare måste noggrant utvärdera de potentiella fördelarna med bantningspiller eller kirurgi och väga dem mot de eventuella riskerna på lång sikt. Din läkare kommer också att ge dig råd om livsstilsförändringar du behöver göra för att bli framgångsrik på lång sikt.

Ett varningens ord: Även om du kan hitta bantningspiller och kosttillskott på apotek, snabbköp, hälsokostaffär och online, har de flesta inte visats säker och effektiv. Och vissa är rent ut sagt farligt. Tala med din läkare innan du tar några bantningspiller eller kosttillskott.

Se även