Viktminskning

Kosten: En viktminskningsprogram för livet

Kosten är en annan metod för viktminskning. Det är en livsstil som kan hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt för en livstid.

Kosten är en viktminskning och livsstil program utformat av forskare hälsoexperter. Kosten är en livslång strategi för att hjälpa dig att förbättra din hälsa och bibehålla en hälsosam vikt. Kosten använder hälsosam vikt Pyramid som en guide till att göra smarta äta val och uppmuntra daglig verksamhet.

Syfte

Syftet med dieten är att hjälpa dig att förlora övervikt och att hitta ett sätt att äta som du kan njuta av under en livstid. Dieten syftar till att lära dig hur man väljer hälsosam mat och portioner och att utveckla hälsosamma levnadsvanor så att du kan behålla en hälsosam vikt för livet. Kosten säger att göra hälsosamma förändringar i kost och motion kan minska risken för vikt hälsoproblem, såsom diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck och sömnapné.

Varför kanske du följer dieten
Du kan välja att följa dieten eftersom du:

 • Njut av typer och mängder av mat presenteras i kosten
 • Vill du förbättra dina övergripande matvanor
 • Vill du lära dig att släppa ohälsosamma livsstilsvanor och få friska
 • Vill du förbättra din hälsa och minska din hälsorisker genom att äta de rekommenderade livsmedel
 • Letar efter en diet program du kan behålla för livet
 • Vill du följa en diet som har utvecklats av läkarkåren

Kontrollera med din läkare eller vårdgivare innan de påbörjar en viktminskning diet, speciellt om du har några hygienkrav.

Diet detaljer

Kosten är den officiella kosten utvecklats av forskare, som bygger på forskning och klinisk erfarenhet och som beskrivs i boken med samma namn, som publicerades 2010. Du kanske har provat vad du trodde var en diet - något som du såg på internet eller som skickades tillsammans med vänner - men det var förmodligen falska. Den sanna dieten säger att framgångsrik, långsiktig viktkontroll måste fokusera på din hälsa, inte bara vad du äter. Det betonas också att det bästa sättet att hantera vikt på lång sikt krävs att ändra din livsstil och anta nya hälsovanor. Kosten kan skräddarsys efter dina egna individuella behov och situationer - det är inte en one-size-fits-all metod.

Kosten har två huvuddelar:

 • Förlora det! Detta är en två-veckors fas som gör att du kan få fart på din viktminskning, förlorar så mycket som 6 till 10 pounds (2,7 till 4,5 kg) på ett sunt sätt. I denna fas, fokuserar du på levnadsvanor. Du lär dig hur du lägger till fem friska vanor, bryta fem ohälsosamma vanor och anta ytterligare fem bonus hälsosamma vanor. Denna fas ingår även att få minst 30 minuters fysisk aktivitet eller motion varje dag.
 • Live it! Denna fas är en livslång inställning till kost och hälsa. I denna fas, lär dig mer om livsmedelsval, portionsstorlekar, meny planering och hålla sig till sunda vanor. Du fortsätter stadig viktminskning på 1 till 2 pounds (0,5 till 1 kg) per vecka tills du når din målvikt. Genom att fortsätta de hälsosamma levnadsvanor du antagits, kan du behålla din målvikt permanent. I denna fas, lär dig också hur man ställer en målvikt och hur man kan utveckla långsiktiga hälsosamma ätvanor. Regelbunden fysisk aktivitet är en central del i denna fas.

Följ hälsosam vikt pyramiden
Grunden för kosten är hälsosam vikt pyramiden. Pyramiden illustrerar vikten av balans mellan motion och äta hälsosam mat.

Ät hälsosam mat och portioner
Basen i hälsosam vikt pyramiden fokuserar på generösa mängder av hälsosamma livsmedel som innehåller ett litet antal kalorier i en stor volym av mat, särskilt frukt och grönsaker. Hälsosamma val i måttliga mängder utgör resten av pyramiden, vilket uppmuntrar till att välja fullkornsprodukter kolhydrater, magra proteinkällor, såsom baljväxter, fisk och magra mejeriprodukter, och hjärt-hälsosamma omättade fetter. Kosten lär dig att uppskatta portionsstorlekar och planera måltider. Kosten fokuserar inte på att räkna kalorier, inte heller kräver att du eliminera vissa livsmedel.

Öka din fysiska aktivitet
Kosten främjar regelbunden fysisk aktivitet och träning, samt sunda kostvanor. När du är aktiv, använder kroppen energi (kalorier) för att arbeta, hjälper till att bränna kalorier du tar i. Om du har varit inaktiv eller om du har ett medicinskt tillstånd, tala med din läkare eller vårdgivare innan du startar en ny fysisk aktivitet program. De flesta människor kan börja med fem-eller 10-minuters sessioner aktivitet och öka tiden successivt.

Kosten rekommenderar att få minst 30 minuters måttligt intensiv träning varje dag, och ännu mer träning för ytterligare hälsofördelar. Måttligt intensiv aktivitet eller motion ska öka ditt hjärta och priser andning och eventuellt leda till en lätt svett. Rask promenad och yardwork som innebär nära ständig rörelse är exempel på måttligt intensiv aktivitet.

Typisk meny för diet
Kosten ger flera kalori nivåer. Här är en titt på en 1.200 kalori-en-dagars meny som följer diet plan:

 • Breakfast. En frukt yoghurt parfait (1 kopp fettfri yoghurt blandad med 1 portion frukt).
 • Lunch 1 portion tonfisk och pasta sallad (kombinera 1 kan vatten-packade tonfisk, 4 dl kokta skal pasta, 2 koppar tärnade morötter och zucchini, och 4 msk kalorifattig majonnäs - tjänar 4). 1 liten apelsin.
 • Middag En tredjedel av en 12-tums skorpa ost pizza,. Grönsallad (2 koppar sallad med 1/2 dl skivade tomater, rödlök och svamp), 2 msk fettfri salladsdressing.
 • Snack. 1 litet äpple, skivad.
Viktminskning. Kosten: En viktminskningsprogram för livet.
Viktminskning. Kosten: En viktminskningsprogram för livet.

Du kan inkludera en kalori-fri dryck vid varje måltid.

Se även

Kosten: En viktminskningsprogram för livet

Resultat

Viktminskning
Kosten säger att du kan förlora 6 till 10 pounds (2,7 till 4,5 kg) under de första två-veckors Lose It! fas. Den säger att du kan förlora 1 till 2 pounds (0,5 till 1 kg) per vecka under den livslånga Live It! underhållsfasen tills du når din målvikt. De flesta människor kan gå ner i vikt på nästan varje diet plan som begränsar kalorier och vad du kan äta - åtminstone på kort sikt. Kosten säger att det hjälper dig gå ner i vikt permanent genom att uppmuntra dig att göra smartare mat och del val, motionera och utveckla sunda levnadsvanor, t.ex. att inte äta medan du tittar på tv.

Andra hälsofördelar
Kosten säger att dess kost plan kan bidra till att förbättra din hälsa genom att minska riskfaktorer förknippade med övervikt och fetma. Om du bantar följer dieten eller en hälsosam, näringsriktig kost, kan du minska din risk att utveckla högt blodtryck, hjärtsjukdomar, diabetes och sömnapné, till exempel. Om du redan har något av dessa villkor, kan de bli bättre om du bantar, oavsett vilken diet plan du följer. Dessutom, efter en hälsosam kost som innehåller massor av grönsaker, frukt, fullkorn, nötter, bönor, fisk och nyttiga fetter - vilka typer av livsmedel som rekommenderas på diet - kan ytterligare minska risken för vissa hygienkrav.

Risker

Kosten är i allmänhet säkra för de flesta vuxna att följa. Kosten gör uppmuntra obegränsade mängder av grönsaker och frukt. För de flesta människor, kommer att äta mycket frukt och grönsaker inte orsaka några problem. Men om du inte är van att äta mycket frukt och grönsaker, kan du uppleva mindre, tillfälliga mag upprörd när kroppen anpassar sig till detta nya sätt att äta.

Dessutom kan äta massor av frukt tillfälligt höjer ditt blodsocker eller vissa blodfetter. Så om du har diabetes eller andra hälso-eller funderingar, tala med din läkare innan du börjar dieten.

Se även