Vuxen hälsa

Hälsofrågor

När du tänker på vuxna hälsa, kanske du tänker på olika sätt att hålla sig frisk - från handtvätt och vacciner för att förebygga cancer. Bra för dig! De val du gör varje dag gå en lång väg mot att främja vuxen hälsa.

Det är lika viktigt att vara uppmärksam på dina symtom. Vet vilka vuxna hälsa varningsskyltar förtjänar läkarvård, från oförklarad viktnedgång eller förändringar i tarm vanor till andnöd och plötsliga huvudvärk.

Och naturligtvis, regelbundna fysiska tentor och vuxna hälsotester screening är en viktig del av förebyggande vuxen hälsovård. Vet vilken screeningtest du behöver och hur ofta för att ha dem gjort. Tidig upptäckt är ofta nyckeln till framgångsrik behandling.

Se även

Tandvård

Regelbunden tandvård är en viktig del av oral hälsa. Att ha friska tänder och tandkött är inte given, men. Om du tror att du är för trött för att borsta tänderna eller upptagen tandtråd, kom ihåg att ditt leende är beroende av dessa enkla tandvårdsvanor. Borsta på daglig tandvård tips, och vet vilka tecken och symptom förtjänar en tandläkare uppmärksamhet.

Också överväga gemensamma tandvård frågor. Ska du använda en elektrisk tandborste eller en vanlig tandborste? Fungerar whitening tandkräm egentligen? Skulle din tandvård inkludera fluorbehandling eller dentala tätningsmedel? Hur ofta ska man besöka tandläkaren för professionell tandrengöring? Vad kan du göra åt dålig andedräkt?

Tandvård räknas. Ta hand om din tandvård idag!

Se även

Hudvård

Proaktiv hudvård kan hjälpa till att hålla huden ungdomlig och frisk. Börja med hudvård regel nr 1 - skydda dig från solen. När du är utomhus, bära skyddskläder och använd rikligt med solkräm. Sedan överväga andra grunderna hudvård, från att undvika starka tvålar och begränsa bad tid att äta en hälsosam kost och hantera stress.

Naturligtvis går hudvård utöver solkräm och daglig rengöring. Förstå riskerna och fördelarna med tatueringar och piercingar, inklusive de senaste teknikerna tatuering borttagning. Vet alla detaljer i Brun utan sol produkter. Ta reda på de bästa sätten att behandla akne. Fundera på om laser hårborttagning är rätt för dig. Oavsett din hudvård behov, räkna med tillförlitlig information för att hjälpa din hud ser sitt bästa.

Se även

Nail vård

Ta en närmare titt på dina naglar. Är de starka och friska ut? Eller ser du åsar, bucklor, eller områden med ovanlig färg eller form? Rätt nagelvård är viktigt, oavsett om dina naglar är friska eller i behov av särskild uppmärksamhet. Överväg bästa tips nagelvård, från att hålla dina naglar rena och putsade till fuktgivande naglarna ofta.

Om du förlitar dig på manikyr för att hålla dina naglar ser bra ut, vet vad de ska förvänta sig av din nagelvård tekniker. Om du har svaga eller sköra naglar, förstår göra och inte göra av olika produkter nagelvård. Om du brukar bita på naglarna, tänka på vad bränslen beteende.

Kom ihåg, kan grundläggande nagelvård gå en lång väg mot att hålla dina naglar friska.

Se även

Ögonvård

Räkna du ögonvård i ditt totala vården? Om du ser klart, är det lätt att förbise rutin ögonvård - men det är fortfarande viktigt. Regelbundna ögonundersökningar ge din optiker specialist en chans att hjälpa dig korrigera eller anpassa sig till synförändringar, samt upptäcka ögonproblem så tidigt.

Om du bär glasögon eller kontaktlinser, kanske du funderar på ögonlaser som en del av din optiker. Förstå vem som är en bra kandidat för ögonkirurgi, samt risker och fördelar med operationen.

Det är också viktigt att tänka på vanliga synproblem som du ålder, från svårighet att läsa finstilt text till grå starr och grön starr. Att veta vad som är normalt - och vad är inte - kan hjälpa dig att marknadsföra det bästa ögonvård.

Se även

Sleep

Vuxen hälsa. Sunda relationer.
Vuxen hälsa. Sunda relationer.

Det kan vara svårt att få en god natts sömn. Arbete, ansvar för hemmet och familjeliv tar ibland prioriteras framför sömn. Faktor i partnerns snarkning eller oväntade utmaningar, såsom ekonomiska bekymmer eller en sjukdom, och sömn kan vara ännu mer svårfångade. Fortfarande, du är inte dömd att vrida och vända på natt efter natt.

För att förbättra din sömn, överväga enkla egenvård tips - t.ex. att hålla sig till en sömn schema och avkopplande innan sängen. Om du funderar på att använda en sömn stöd, vet vad du får dig in. Over-the-counter sömn stöd kan vara effektivt för en enstaka sömnlös natt, men de är inte avsedda för långvarig användning.

Förutsätt inte att en god natts sömn är bara en dröm. Om sömn är fortfarande instabil, fråga din läkare om andra behandlingsalternativ.

Se även

Psykisk hälsa

Hur kan du säga om en psykisk hälsofråga är normalt eller inte? Det är knepigt. Linjen mellan normal och onormal psykisk hälsa är ofta suddig. Ändå är det bra att tänka på dina känslor, tankar och beteenden i relation till kulturella normer och andra riktmärken.

Ofta är ilska en viktig aspekt av psykisk hälsa. Uttryckt lämpligt, kan ilska vara friska. I själva verket är ilskan i sig inte problemet - det är hur du hanterar det. Fundera på om du kan dra nytta av nya sätt att hantera ilska.

Psykisk hälsa omfattar även frågor som självkänsla, relationer och motståndskraft. Om du kämpar med självkänsla, förnekande eller andra psykiska hälsofrågor, kom ihåg att det finns hjälp. För att hitta en psykisk hälsa leverantör, fråga din husläkare om en remiss.

Se även

Friska relationer

Sunda relationer med familj, kan vänner och andra nära och kära vara en stor källa till stöd, tröst och kärlek. Ändå sunda relationer inte nödvändigtvis ske genom själva. Ofta, sunda relationer kräver kompromisser och förlåtelse. När någon du bryr dig om skadar dig, kan du hålla fast vid ilska, bitterhet och tankar på hämnd - eller du kan omfamna förlåtelse och gå vidare.

Ibland är ärlig kommunikation allt som behövs för att klara relationen kriser och upprätthålla sunda relationer. I andra fall, kan familjen terapi eller andra typer av rådgivning vara till hjälp.

Om en relation blir missbruk, är det viktigt att vidta åtgärder. Söka hjälp eller råd så fort som du säkert kan - och ser fram emot en framtid med sunda relationer du förtjänar.

Se även

Friska på jobbet

Hälsofrågor på jobbet gör det lättare att göra ditt jobb. För många människor, hålla sig frisk på jobbet börjar med rätt ergonomi kontorslokaler - såsom rätt stol höjd, rätt utrustning avstånd och bra hållning.

För andra, hålla sig frisk på jobbet innebär att förebygga ryggont och skador. Den bästa insatsen? Motionera regelbundet - även om jobbet håller dig i rörelse. Ännu bättre, överväga sätt att inkludera fysisk aktivitet och försiktig stretching i din arbetsdag. Starka och flexibla muskler hjälper till att hålla tillbaka i form.

Om ditt jobb innebär resor, kan hålla sig frisk på jobbet innebär montering i ett träningspass medan du är borta från hemmet.

Hälsofrågor i arbetet omfattar också din mentala hälsa och familjeliv. Överväga strategier för att öka trivseln, förbättra balans i livet och förhindra jobb utbrändhet.

Se även